فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:15 Issue: 5, 2011

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین باروق، فاطمه تیموری، محسن صفاری، سید رضاحسینی سده، عباس مهران صفحه 193
    سابقه و هدف
    سبک زندگی از عوامل مهم تاثیرگذار بر سلامت انسانها است، بطوریکه اکثر مشکلات بهداشتی با دگرگونی های سبک زندگی ارتباط دارد. سبک زندگی جزء عوامل خطر قابل تعدیل پرفشاری خون محسوب می شود، لذا هدف از این مطالعه، تعیین عوامل خطر پرفشاری خون در ارتباط با سبک زندگی افراد 65-24 ساله ساکن در منطقه کوثر شهر قزوین می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که از نوع مورد- شاهدی بود، نمونه ها شامل 450 نفر از ساکنین منطقه کوثر بودند که با نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها برگه ثبت اطلاعات و پرسشنامه سبک زندگی بود که اعتبار و اعتماد آن با روش اعتبار محتوا و آزمون مجدد تعیین شد. افراد دارای فشار خون ≥90/140 در گروه مورد و بقیه در گروه شاهد قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین استعمال دخانیات (001/0p<)، ورزش و فعالیت فیزیکی (001/0p<) و شاخص توده بدنی (001/0p<) در دو گروه مورد و شاهد اختلاف معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که ورزش و فعالیت فیزیکی، استعمال دخانیات و چاقی از عوامل تاثیرگذار بر بروز پرفشاری خون در این منطقه می باشد. این نتایج بر لزوم انجام اقدامات مداخله ای جهت تغییر سبک زندگی مردم منطقه تاکید دارد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، فشار خون، فشار خون بالا
  • سید ابوالفضل افجه، محمدکاظم سبزه ای صفحه 199
    سابقه و هدف
    سندرم دیسترس تنفسی (RDS، HMD) شایعترین بیماری تنفسی نوزادان نارس و یکی از مهمترین علل مرگ و میر آنهاست که به دلیل کمبود سورفاکتانت ایجاد می شود. استراتژی های متفاوتی برای درمان بیماری به کار گرفته شده است که روش INSURE (INtubation، SURfactant، Extubation to nCPAP) فواید بسیاری نسبت به تهویه مکانیکی و تجویز سورفاکتانت دارد. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی موفقیت روش INSURE و عوامل همراه آن در نوزادان نارس با وزن کمتر از 1500 گرم مبتلا به سندرم دیسترس تنفسی در بیمارستان مهدیه طی سالهای 87 – 1386 انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی- مقطعی روی 66 نوزاد با سن حاملگی 32-25 هفته و وزن تولد 1500-600 گرم، دارای تنفس خودبخودی و علائم بالینی متوسط تا شدید سندرم دیسترس تنفسی با روش INSURE انجام شد. در این روش سورفاکتانت از طریق لوله تراشه در مدت 3-2 دقیقه تجویز شد و پس از اکستوباسیون نوزادان تحت Naso pharyngeal CPAP قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان موفقیت این روش در بهبود نوزادان، 6/60% بود. میزان موفقیت با افزایش سن حاملگی) 019/0=p) و وزن تولد (001/0p<) افزایش یافت. در گروه موفق نسبت به ناموفق، نیاز به دوز دوم سورفاکتانت (001/0 p<)، میانگین مدت زمان بستری (035/0=p)، عوارض بیماری (001/0 p<) و فوت (001/0 p<) کمتر بود. از نظر جنس، روش زایمان، پاریتی و سن تجویز سورفاکتانت تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    روش INSURE باعث کاهش نیاز به تهویه مکانیکی، عوارض بیماری، کاهش مدت زمان بستری و کاهش مرگ در نوزادان مبتلا به سندرم دیسترس تنفس می شود.
    کلیدواژگان: سندرم دیسترس تنفسی، سورفاکتانت، فشار مثبت مداوم راه هوایی
  • علیرضا ظهیرالدین، پروین دیباج نیا، زهرا قیدر صفحه 204
    سابقه و هدف
    هوش هیجانی مجموعه ای از هیجانات، عواطف، دانش اجتماعی و توانمندی هایی است که فرد را جهت تطابق با محیط آماده می کند و عملکرد شغلی و خانوادگی او را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به اهمیت هوش هیجانی در رفتارها و عدم اطلاعات کافی از میزان آن در میان دانشجویان، هدف این مطالعه بررسی و مقایسه هوش هیجانی دانشجویان سال چهارم رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 88-1387 می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع مطالعات مقایسه ای بوده و برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه 90 سوالی بار- اوون و پرسشنامه اطلاعات فردی استفاده شده است. 400 دانشجو به شیوه نمونه برداری سهمیه ای در این مطالعه شرکت کردند که در نهایت 379 پرسشنامه با استفاده از روش های آمار توصیفی، آزمون t و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    از میان افراد مورد مطالعه 5/24% مذکر بودند. بالاترین میانگین نمره هوش هیجانی (332) در دانشکده پرستاری و کمترین نمره (307) در دانشکده بهداشت به دست آمد و نشان داد هوش هیجانی دانشجویان در رشته های مختلف پزشکی در سطح متوسط قرار دارد. هوش هیجانی در میان دانشجویان متاهل بیشتر از غیرمتاهلها بود (05/0 >p)، در حالیکه میزان هوش هیجانی درمیان زنان و مردان، رشته های مختلف پزشکی و اهلیت تفاوت معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به عدم تفاوت هوش هیجانی در گروه های مختلف و پایین بودن سطح آن بهتر است تا آموزش مهارتهای هوش هیجانی در همه سطوح مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، دانشجوی علوم پزشکی، پرسشنامه بار، اوون
  • زهرا عابدینی، مریم موسوی لطفی، فریبا پرویزی صفحه 208
    سابقه و هدف
    کم خونی فقر آهن شایعترین اختلال تغذیه ای و از مشکلات بهداشتی عمده در کودکان است که با رشد و تکامل ناکافی، تغییرات خلقی و رفتاری، و افت تحصیلی در آنان همراه است. شناخت عوامل مرتبط با این عارضه گام مؤثری در کنترل و پیشگیری از آن می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع و عوامل مرتبط با کم خونی فقر آهن در کودکان سن مدرسه شهر قم انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 554 دانش آموز مدارس ابتدایی شهر قم به صورت تصادفی انتخاب شدند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه و آزمایش شمارش سلول های خونی بود. جهت سنجش ابتلا به کم خونی از شاخص منتزر (نسبت حجم گلبول های قرمز به تعداد آن) استفاده شد و مقادیر بالای 13 به عنوان کم خونی فقر آهن در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    297 کودک (6/53%) مبتلا به کم خونی فقر آهن بودند. 1/44% مبتلایان را کودکان 8-7 سال تشکیل می دادند. بین مصرف ناکافی گروه غذایی گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها، و ابتلا به کم خونی رابطه معنی دار آماری وجود داشت (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    شیوع کم خونی فقر آهن در کودکان سن مدرسه به ویژه در سالهای اول تحصیلی جای نگرانی دارد و لزوم توجه به اجرای برنامه های آموزشی و حمایت از دانش آموزان در معرض خطر را مطرح می نماید. ضمنا این تحقیق کاربرد شاخص منتزر به دلیل حساسیت در غربالگری کودکان مبتلا به کم خونی در بدو ورود به مدرسه و تاکید بر مصرف گروه غذایی گوشت و حبوبات و تخم مرغ و مغزها را نیز مطرح می نماید.
    کلیدواژگان: کم خونی فقر آهن، آزمون منتزر، کودک سن مدرسه، اختلالات تغذیه ای کودکان، بررسی تغذیه
  • انوش دهنادی مقدم، شاهرخ یوسف زاده چابک، فاطمه رمضانی، احسان کاظم نژاد لیلی، ویدا رحیمی صفحه 213
    سابقه و هدف
    سوء تغذیه از عوامل خطر مستقل در عفونت، میزان ماندگاری در بیمارستان، مرگ و میر و هزینه های بیمارستانی است. هدف این مطالعه بررسی محلولهای تغذیه روده ای در بیماران ترومایی از نظر کیفیت تغذیه ای و آلودگی میکروبی آنهاست.
    مواد و روش ها
    محلولهای تغذیه روده ای تهیه شده در بیمارستان، در طی روزهای مختلف به مدت 3 ماه جمع آوری شدند. محتوای درشت مغذی نمونه ها بر اساس گزارش آزمایشگاه مشخص شد و سپس با مقادیر پیش بینی شده بر اساس جدول ترکیبات مواد غذایی مقایسه گردید. همچنین شمارش میکروبی محلولها انجام شد. برای مقایسه داده های حاصل از آنالیز شیمیایی با مقادیر پیش بینی شده از آزمونone sample t test استفاده شد.
    یافته ها
    محتوای انرژی و پروتئین 27 محلول تغذیه روده ای در طی روزهای مختلف بسیار متغیر و به ترتیب در محدوده 04/26 تا 25/87 کیلوکالری و 33/1 تا 44/8 گرم در 100 سی سی قرار داشت و میانگین هر یک به ترتیب 5/2 ± 23/59 و 3/0 ± 46/4 بود. این مقادیر گزارش شده آزمایشگاهی نسبت به مقادیر پیش بینی شده بر اساس جدول ترکیبات مواد غذایی به صورت آماری تفاوت معنی داری داشتند. شمارش هوازی (aerobic plate count) و کلی فرم تا 4 ساعت پس از تهیه 22 نمونه محلول به ترتیب معادلCFU/g 105×9/2 ± 106×2 و 105×8/6± 105×9/8 گزارش شد که بسیار بالاتر از حد مجاز مطابق با استانداردFDA بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که انرژی واقعی محلولها کمتر از مقادیر پیش بینی شده می باشد و به دنبال آن انرژی دریافتی بیماران نیز تحت تاثیر قرار می گیرد؛ همچنین این محلولها دارای آلودگی میکروبی بالاتر از مقدار مجاز می باشند.
    کلیدواژگان: محلولهای تغذیه روده ای، کیفیت تغذیه ای، آلودگی میکروبی، تعداد کلونی میکروبی، بیماران ترومایی، ICU
  • زهرا حسامی، سعید فلاح تفتی، مهشید آریانپور، غلامرضا حیدری صفحه 220
    سابقه و هدف
    ترک سیگار در هر سن یکی از مؤثرترین راه ها برای کاهش پیشرفت بیماری ها بخصوص بیماری های ریوی از جمله بیماری های مزمن انسدادی ریه می باشد. برای موفقیت در این امر لازم است عوامل مؤثر بر ترک را شناسایی و در برطرف نمودن آنها برنامه ریزی صحیح داشت. هدف این مطالعه تعیین فراوانی موفقیت در ترک سیگار برحسب شدت سندرم محرومیت از نیکوتین بود.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که بر روی مراجعین به کلینیک ترک سیگار در مدت یک سال انجام شد. افرادی که در دوره های کلینیک شرکت کردند پس از ترک سیگار با استفاده از آدامس نیکوتین از نظر علائم سندرم محرومیت از نیکوتین مورد بررسی قرار گرفتند، سپس ارتباط این علائم با نتایج حاصله در انتهای دوره مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 298 نفر بررسی شدند. 8/67% آنها مرد و 2/74% متاهل بودند و میانگین سنی افراد 115/38 سال بود. در انتهای دوره 45% آنها موفق به ترک سیگار شدند. میانگین اشتیاق به سیگار در افراد ترک کرده 7/36/4 و در افراد ناموفق در ترک 38 گزارش شد (001/0 p<). میانگین بی قراری در افراد ترک کرده 2/38/3 و در افراد ناموفق در ترک 9/32/6 بود (003/0 =p). همچنین میانگین اضطراب در افراد ترک کرده 2/34/3 و در افراد ناموفق در ترک 6/34/5 بود (01/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط معنی دار بین شدت بعضی از علائم سندرم محرومیت از نیکوتین (بی قراری، اشتیاق و اضطراب) با نتیجه ترک سیگار، برنامه ریزی برای درمان یا کاهش شدت این علائم پس از ترک، هدف ارزنده ای در برنامه های ترک سیگار می باشد.
    کلیدواژگان: ترک سیگار، نیکوتین، سندرم محرومیت
  • سمیه سادات مکیان، حسین اسکندری، احمد برجعلی، دل آرام قدسی صفحه 225
    سابقه و هدف
    این مطالعه با توجه به اهمیت شاخص تصویر بدن در زنان مبتلا به اضافه وزن و چاقی و به منظور مقایسه نقش رژیم-های غذایی و روایت درمانی در اصلاح تصویر بدن زنان مبتلا به اضافه وزن انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی از بین مراجعه کنندگان به کلینیک تخصصی تغذیه و رژیم درمانی، 30 زن مبتلا به اضافه وزن انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی یک و دو و یک گروه کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایشی 1 فقط تحت رژیم درمانی (به مدت 5 هفته)، گروه 2 علاوه بر رژیم درمانی تحت روایت درمانی نیز قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. جلسات روایت درمانی شامل 12 جلسه 50 دقیقه ای بود که هفته ای دوبار و به صورت گروهی اجرا شد. وزن افراد با حداقل لباس با ترازوی Seca با دقت 5/0 کیلوگرم و قد افراد در حالت ایستاده با قدسنج متصل به ترازو با دقت 5/0 سانتی متر اندازه گیری شد. شاخص توده بدن (Body Mass Index) با تقسیم کردن وزن بر مجذور قد بر حسب متر اندازه گیری شد. داده های مربوط به شاخص تصویر بدن با استفاده از پرسشنامه روابط چند بعدی خود- بدن گردآوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون تحلیل کوواریانس، آزمون تعقیبی توکی و آزمون t انجام شد.
    یافته ها
    در ارزیابی تصویر ذهنی بدن در افراد گروه کنترل در ابتدای مطالعه میانگین 20/135 و در انتهای مطالعه، 60/134 به دست آمد. در گروه آزمایشی 1 میانگین این شاخص در ابتدای مطالعه 1/148 و پس از انجام مداخله 50/147 بود. در گروه آزمایشی 2، میانگین شاخص تصویر بدن در ابتدای مطالعه 80/150 و در انتهای مطالعه به 90/163 افزایش پیداکرد. تحلیل داده ها نشان داد در پایان مطالعه، رژیم درمانی در بهبود تصویر بدنی اثر معنی داری نداشته (05/0P>) اما روایت درمانی در اصلاح تصویر بدن زنان مبتلا به اضافه وزن از رژیم درمانی مؤثرتر بوده است (001/0P<).
    نتیجه گیری
    باتوجه به اثر روایت درمانی بر بهبود تصویر بدن، این روش از سایر روش هایی که منجر به کاهش وزن بیشتر می شود، مناسب تر است
    کلیدواژگان: روایت درمانی، شاخص توده بدن، تصویربدن، رژیم درمانی
  • معصومه حیدری صفحه 233
|
  • Nasrin Baroogh, Fatemeh Teimouri, Mohsen Saffari, Seyedreza Hosseini Sadeh, Abbas Mehran Page 193
    Background And Aim
    Lifestyle affects human health and thus, many health problems are related to people’s lifestyles. It is also considered as a modifiable factor in Hypertension. The aim of this study was to determine risk factors of hypertension which are related to lifestyle, in 24-64 year old people in Kosar region of Qazvin city.
    Materials And Methods
    This was a case – control study, consisting of 450 people who were selected through systematic sampling. The data collection instruments were lifestyle questionnaire and data registration paper that their validity and reliability were determined by content validity and test-retest, respectively. People with blood pressure ≥140/90 mmHg were regarded as cases while the rest were regarded as controls. Data were analyzed by SPSS version 11.5 using descriptive and analytical statistics.
    Results
    The cases and controls had statistically significant difference in term of physical activity (p<0.001), smoking (p<0.001) and BMI (p<0.001).‍
    Conclusion
    Results showed that physical activity, smoking and obesity affect the incidence of hypertension in this region. These results necessitate interventions to change lifestyle of inhabitants of this region.
  • Seyed Abolfazl Afjeh, Mohammad Kazem Sabzehei Page 199
    Background And Aim
    Respiratory distress syndrome (RDS) is one of the most common causes of morbidity and mortality in preterm neonates, and is caused by surfactant deficiency. Among different strategies for treatment of RDS, the INSURE method (Intubation, Surfactant, Extubation to NCPAP) has some advantages over the mechanical ventilation with surfactants administration. This study was conducted to determine the efficacy of INSURE method in NICU of Mahdieh Hospital, during 2007-8.
    Materials And Methods
    In this study, 66 preterm infant with gestational age of 25 to 32 weeks and birth weight of 600 to 1500 gram who had clinical sign of moderate to server RDS were included. These infants received surfactant by INSURE method (surfactants administration via endotracheal tube during 2-3 min and then extubation to NPCPAP).
    Results
    INSURE success rate was 60.6% and proved to be gestational age (p=0.019) and birth weight (p<0.001) dependent. In the INSURE success group, the need for second dose of surfactant (p<0.001), mean duration of hospital stay (p=0.035), complication of disease (p<0.001) and death (p<0.001) were less than the INSURE failure group. However no significant difference in gender, method of delivery, parity and age of surfactants administration were seen among the groups. ‍
    Conclusion
    The INSURE method reduces the use of mechanical ventilation, complications, duration of hospital stay and death in neonates with RDS.
  • Ali Reza Zahiroddin, Parvin Dibajnia, Zahra Gheidar Page 204
    Background And Aim
    EI (emotional intelligence) is a series of emotions, feelings, social knowledge & abilities that prepare people to adapt to the environment; it will also affect their domestic and professional performance. Considering the importance of EQ (emotional quotient) and lack of information about its quantity among the students, the purpose of this study was to investigate the EQ of students of 4th grade in different medical majors in Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 2008-2009.
    Materials And Methods
    This study was comparison –based; the 90 item questionnaire of Bar-On and a personal information questionnaire were used. 400 students were selected via convenience sampling; finally, 379 questionnaires were analyzed using descriptive statistics, t- test and variance analysis.
    Results
    The studied group consisted of 24.5% men. The highest mean EQ was found in the nursing college (with an average of 322) and the lowest was found to be in public health college (with an average of 307). The EQ of the married students was higher than the single students, whereas the EQ did not have meaningful difference among two genders, different majors and originality. ‍
    Conclusion
    The students did not have much different EQ and their overall EQ level was low; thus, EQ skills training is necessary for all groups.
  • Zahra Abedini, Maryam Mousavi Lotfi, Fariba Parvizi Page 208
    Background And Aim
    Iron deficiency anemia (IDA) is a common nutritional disorder and a major health problem in school age children. This problem leads to failure to thrive and behavioral changes. This study was carried out to determine the prevalence of IDA and its related factors in school age children.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 554 students of primary schools were randomly selected. Data was collected through a questionnaire and blood cell count. The prevalence of IDA was measured on the basis of Mentzer index (MCV/RBC) and results more than 13 was considered as IDA.
    Results
    297 (53.6%) children suffered from IDA. 44.1% of the IDA patients were 7-8 years old. There was a significant relationship between IDA and low consumption of meat, nuts and egg (p value< 0.05). ‍
    Conclusion
    The high prevalence of IDA in school age children (especially primary academic years) is worrying and shows that educational programs are necessary. This study proposes the application of Mentzer index for IDA screening in susceptible children, it also emphasizes on meat, nuts and egg consumption in children.
  • Anoosh Dehnadi Moghadam, Shahrokh Yousefzade Chabok, Fatemeh Ramezani, Ehsan Kazemnejd Leili, Vida Rahimi Page 213
    Background And Aim
    The aim of this study was to evaluate enteral feeding solutions used in trauma patients in terms of their nutritional quality and microbial contamination.
    Materials And Methods
    Enteral feeding solutions prepared in the hospital were collected during 3 months. Microbial counts of solutions and macronutrient contents were evaluated and compared with food tables. One sample t test was used for comparing data with the predicted values.
    Results
    Energy and protein contents of 27 enteral feeding solutions prepared in different days were in range of 26.04-87.25 kcal and 1.33-8.44 g/100 ml, respectively; their mean values were 59.23 ± 2.5 and 4.46 ±0.3 respectively. There was a significant difference between laboratory results and predicted values based on food tables. Coloni count of aerobic and coliform, 4 h after preparation of 22 solutions, were reported to be 2×106 ± 2.9×105 and 8.9×105 ± 6.8×105 CFU / g respectively and were much higher than FDA permitted value. ‍
    Conclusion
    The results showed that the real energy of solutions was less than the predicted values, so the energy intake of the patients is affected. In addition, these solutions had higher bacterial contamination than the allowed amount.
  • Zahra Hessami, Saeed Falahtafti, Mahshid Aryanpur, Gholam Reza Heydari Page 220
    Background And Aim
    Smoking cessation at any age is the most effective way to reduce disease progression especially in pulmonary disorders such as chronic obstructive pulmonary disease. Understanding the barriers against successful quit can increase the efficacy of smoking cessation programs. In this study we have evaluated the relation between successful cessation and intensity of nicotine withdrawal syndrome.
    Material And Methods
    It was a cross sectional study. During a one year course the volunteers stopped their smoking by nicotine gum under the supervision of the physician. At the end of the course the intensity of nicotine withdrawal syndrome was evaluated. Then the relation between smoking cessation rate and the intensity of nicotine withdrawal syndrome was evaluated.
    Results
    298 participants were studied. 67.8% were male and 74.2% were married. The mean age of participants was 38.5±11 years. At the end of the course 45% were successful in smoking cessation. The mean score of craving in successful and unsuccessful participants was 4.6±3.7 and 8±3, respectively (p<0.001). The mean score of restlessness in successful and unsuccessful participants was 3.8±3.2 and 6.2±3.9, respectively (p=0.003). The mean score of anxiety among successful and unsuccessful participants was 3.4±3.2 and 5.4±3.6, respectively (p=0.01).
    Conclusion
    There was statistical relation between intensity of some of nicotine withdrawal symptoms (anxiety, restlessness, and craving) with successful cessation. So implementation of special treatment for these signs and symptoms is valuable in smoking cessation program.
  • Sommayeh Sadat Mackean, Hossein Eskandari, Ahmad Borjali, Delaram Ghodsi Page 225
    Background And Aim
    This study was carried out according to importance of body image in overweight women, and in order to compare the effect of diet therapy and narrative therapy on the body image improvement.
    Materials And Methods
    This was a quasi experimental-interventional study. 30 overweight women were selected through randomized sampling method within women who referred to professional clinic of nutrition and diet therapy and they randomly divided to two interventions and one control group. Group 1 only received diet therapy (for 5weeks), group 2 received narrative therapy in addition to diet therapy and control group received no intervention. Narrative therapy was a group therapy that consisted of 12 sessions and each session last 50 minutes that performed twice a week. Control group received no intervention. Weight of subjects was measured with light cloths by a Seca balance scale to the nearest 0.5 kg and their height was measured by stadio-meter to 0.5 cm. Body Mass Index was calculated by dividing weight (in kg) to squared height (in m2). Data of Body Image were gathered through Multidimensional Body-Self Relation Questionnaire. Data were analyzed by covariance analysis, Tukey and paired t test using SPSS 16 software.
    Results
    The mean of body image at the beginning of the study in the control group, was 135.20 and it was134.60 after the intervention. In group 1, at the beginning of the study the mean was 148.1 and after the intervention was 147.50. In group 2, at the beginning of the study the mean was 150.80 and after the intervention the result was 163.90. Data analysis showed that at the end of the study diet therapy had no significant effect on developing of body image (P>0.05). But narrative therapy was more effective than diet therapy in developing of body image in overweight women (P<0.001). ‍
    Conclusion
    According to effect of narrative therapy on body image development, this method is more suitable than the other methods which have greater results in weight loss.